Boston'da Yaşam - Boston Şehir Rehberi

Boston Nasıl Bir Yer.
Bostona gitmeyi mi düşünüyorsunuz, peki bu güzel şehirle ilgili bunları biliyor musunuz?

Massachusetts eyaletinin başkenti olan Boston, aynı zamanda eyaletin nüfusu en büyük şehridir.  Boston, kültürel ve akademik kuruluşlarıyla dünyada ün salmış bir kenttir. 250.000'in üzerinde yüksek öğretim öğrencisinin öğrenim gördüğü 100'den fazla kolej ve üniversite Boston'un “Amerika'nın Atinası” (the Athens of America) ünvanını elde etmesini sağlamıştır. Amerika'daki ilk devlet okulu (The Boston Latin School), Harvard Koleji ve ABD'deki ilk yeraltı metrosu da yine Boston'da yer alır.


Massachusetts Nerede - Massachusetts Eyaleti Amerika'nın Neresinde


Sanat Merkezleri ve Tiyatrolar
Belediye Başkanlığı Sanat Galerisi, Scollay Meydanı Galerisi ve Belediye Başkanı'nın Sanat Ofisi’nde kent sanatçılarının en güzel çalışmaları sergilenir. Newbury Caddesi, South End ve Fort Point Kanalı etrafında da çok sayıda galeri bulunur.

Huntington Tiyatrosu, Cultler Majestic Tiyatrosu, Strand Tiyatrosu, Boston Opera Evi, Boston Balesi, Boston Senfoni Orkestrası ve Berklee Performans Merkezi her tarz müzikal ve tiyatro oyununun sahneye konduğu yerlerdir. 

Festivaller
Boston, çok sayıda gösteri, festival ve şölene ev sahipliği yapar. Mart ve Ağustos ayları arası festivallerin en yoğun olduğu dönemdir. Saint Patrick's Day Parade (St. Patrik Şölen Günü), Patriots Parade (Yurtseverler Şöleni), Greek Parade (Yunan Şöleni), Hip Hop Festivali, Gospel Festivali, Santa Maria DiAnzano ve St. Rocco kentte düzenlenen önemli kültürel etkinliklerdendir. 

Dolaşmayı Sevenler Için
Atlantik Okyanusu boyunca uzanan Boston Limanı, 34 küçük adayla süslenmiştir. Çoğunluğu halka açık olan bu adalar yürümek, balık tutmak, kuş izlemek ve yüzmek için idealdir. Kentten kalkan feribotlarla bu adalara geziler düzenlenmektedir. 

Boston, sandal keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bir yerdir. Boston limanında ya da Charles Nehri'nde sandal turu, Halk Bahçesi’nde (Public Garden) kuğu şeklindeki botlarla gezinti kent halkı ve ziyaretçileri arasında oldukça popüler aktivitelerdir. 


Emerald Necklace'in patika yollarında bisiklet amerika-birlesik-devletleri.blogspot.com gezintisi yapmak, Cape Cod boyunca sıralanan plajlarda yüzmek ve 4 km'lik Özgürlük Yolu’nu (Freedom Trial) takip ederek şehrin tarihine tanık olmak Boston’dan ayrılmadan önce mutlaka yapmanız gereken aktivitelerdir.


Massachusetts Üniversiteleri - Massachusetts'deki Üniversite ve Kolejlerin Listesi


Gezip Kesfetmeniz Gereken Yerler
Boston, geçmiş ile modern atmosferin iç içe geçtiği orjinal bir kenttir. 19. yüzyıldan kalma mimari eserlerin ve sömürge dönemine ait binaların yer aldığı sokaklar kent tarihini gözler önüne sererken, gökdelenlerin cam duvarları göz kamaştırır.

Yürüyen Kent
Boston'a “Yürüyen Kent” unvanını kazandıran en önemli nedenlerden biri, Amerika'nın ilk tarihi yürüyüş turlarından biri olan ve iki ile üç saat içerisinde 16 tarihi bölgeyi gezdiren Özgürlük Yolu’dur (Freedom Trail). Kentin kaldırımlarını dolaşan bu kırmızıya boyanmış çizgi, Freedom Trail üzerinde yer alan tarihi mekanları birbirine bağlar.

Halk Kütüphanesi - Foto: Brian Johnson
Boston Şehir Rehberi

1680 yılında, kent merkezinde inşa edilen Paul Reverse Evi, Boston'un en eski evidir. 

Emerald Necklace, 9 parkın patikalar ve su yollarıyla birbirine bağlandığı 1.100 dönümlük büyük bir komplekstir. Bu parkların adları; “Boston Common”, “Public Garden”, “Commonwealth Avenue Alışveriş Merkezi”, “Back Bay Fens”, “Riverway”, “Olmsted Park”, “Jamaika Pond”, “Arnold Arboretum” ve “Franklin Parkı”dır.

Ayrıca kentte çok sayıda müze bulunur. Bunlardan John F. Kennedy Kütüphane ve Müzesi’nde, Kennedy'nin hayatı ve entelektüel mirası sergilenmektedir ve mutlaka ziyaret edilmelidir.

Boston Türk Konsolosluğu - Boston'da Türk  Başkonsolosluğu Sayfası


Boston Mutfağı - Boston'da Ne Yenir Ne İçilir
Kent mutfağı daha çok deniz ve süt ürünleri üzerinde yoğunlaşmıştır. Midye çorbası, geleneksel olarak galeta ve tuzlu krakerlerle yapılan diğer çorba çeşitleri, balık, patates kızartması, ıstakoz, fırında pişirilmiş fasulye ve midye Boston mutfağının başlıca lezzetleri arasında yer alır. Bölgede amerika-birlesik-devletleri.blogspot.com bol bol elma yetiştirilir. Bu nedenle özellikle elma ile yapılan tart, kek ve hamur işleri oldukça popülerdir. 

Kentin hemen hemen her yerinde sayısız uluslararası ve etnik restoran bulunur. Faneuil Hall Çarşısı, her kategoriden restoran ve çok sayıda dükkanla doludur. Chinatown, Asya lezzetlerini sunan restoranlarıyla ünlüdür. The North End en kaliteli İtalyan restoranlarını bulabileceğiniz yerdir. Newbury Caddesi ve Copley Sarayı, cadde üzerinde sıralanan kafeleri ve yerel restoranlarıyla en gözde yerler arasındadır.


Alışveriş Yapmadan Dönmek İstemeyenler
Kentte, sayamayacağınız kadar büyük mağaza bulunur. 
Rockport Köyü, çok sayıda butiğe ev sahipliği yapar. 
Kittery, çok sayıda outlet mağazanın yer aldığı önemli bir alışveriş bölgesidir. Kittery'nin 30 dakika kuzeyinde yer alan “Old New England” Köyü de yine outlet mağazalarla doludur.

Newburry, kentin en önemli alışveriş caddelerindendir. Bu caddenin her yerinde lüks butik ve galeriler sıralanır.

Fanueil Hall en önemli alışveriş yerlerindendir. .

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler