ABD'de Devrim Yaratan Müslüman Kadın

Amerikan Kongresi dünya ekonomisine, savaşlara, önemli siyasi olaylara ve herkesin bir şekilde hepimizin hayatını etkileyebilecek bir çok kararı alan ve uygulayan güçlü bir yapidir. ABD Kongre üyesi olmak herkesin basarabilecegi kolay bir is degildir.

Rashida Tlaib Filistinli müslüman göçmen bir ailenin kızı. Michigan Eyaleti Detroit doğumlu. Ve buyuk bir destekle Amerikan Kongresi'nin ilk müslüman kadın üyesi olmaya hazırlanıyor. Su anda Demokrat Parti'den aday. Anketlere ve kamu oyu araştırmalarına göre büyük bir ihtimalle seçimlerde oldukça yüksek bir oy oranina ulaşarak kongereye girmeyi başaracak.

Müslümanlara, özellikle de Filistinlilere oldukça temkinli yaklasılan Amerika gibi bir ülkede Filistin asıllı müslüman bir kadının bu çapdaki başarı adeta devrim niteliginde olacaktır.

Rashida Tlaib Filistinli müslüman göçmen bir ailenin kızı. Michigan Eyaleti Detroit doğumlu

Seçim kampanyası sırasında kapı kapı dolaşarak bir milyon dolardan fazla yardım toplamayı başaran Filistin asıllı Tlaib, aralarında Detroit Belediye Meclisi Başkanı Brenda Jones ve Westland Belediye Başkanı Bill Wild'ın bulunduğu diğer Demokrat adaylarla yarıştığı ön seçimlerin galibi oldu.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler