Amerika'da Banka Hesabı Açmak - ABD'de Banka Hesabı Açabilir Miyim?

Türk vatandaşları ABD'de banka hesabı açabilir mi? Türkiye'de yaşayan biri Amerika'da herhangi bir bankada hesap açabilir mi?

Bir çok ziyaretçimiz Amerika Birleşik Devletleri'nde banka hesabı  açma konusunda sorular yöneltiyorlar. Kısa ve öz olarak bir kaç satırda aydınlatıcı bir şekilde cevaplamaya çalışalım.

ABD'de ögrenci iseniz veya orada yaşıyorsanız herhangi bir bankadan çok kolay bir şekilde hesap açabilirsiniz.

Fakat Amerika'da yaşayamanlar icin durum biraz farklı.
Burada bankalar Sosyal Güvenlik Numarasi sorar (Social Security Number). Sizde dogal olarak bu numaradan olmayacak. Bu durumda  Sosyal Güvenlik Numarası'nı şart koşan bankalardan hesap acamazsiniz.

Fakat bazı bankalar bu numarayı şart koşmadan da yabancıları kabul ediyorlar. Bu tamamen bankadan bankaya degişen bir durum.

Burada önemli olan birazda sizin hesap açma nedeninizin durumu. Bankaya neden böyle bir şeye ihtiyacınız olduğunu ikna edici bir sekilde amerika-birlesik-devletleri.blogspot.com anlatırsanız işlemleriniz kolaylıkla hallolur. Bunun icin de şu iki şey olmazsa olmaz:

Amerika'da bir adres göstermeniz lazım. Bankanin size postayla ulaşabilmesi için. Tabiki yasal, yani gerçek bir adres.

ABD'de yaşamadığınızı gösteren bir belge. Pasaportunuz, Ehliyetiniz. Türkiye'deki işinizle veya ev adresiniz ile ilgili bir belge. Bir şekilde yabancı olduğunuzu ispat edin yani.

İşin aslı şu; parası olanlar icin hesap açmak sorun degil. Amerika'da kullanacagım 100 bin dolar icin lazım dersiniz hemen hallederler. Fakat tabi herkes bu imkana sahip olmayabilir.

Bir tüyo; orada yaşayan bir arkadaşınız, akrabanız, sevgiliniz varsa onun bankasına onla beraber gidin. Hesap açmanız çok kolaylaşır.

Türkiye'den Amerika'daki bir bankaya para havalesi , Oradan Türkiye'deki bir bankaya hesap transferi gibi konuları başka bir yazıda ele alacagız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler