Amerika'nın En İyi 7 Müzik Şehri

Amerika Birleşik Devletlerinde en iyi müzik yapılan 7 şehir.

ABD nüfusunu oluşturan kültürlerin farklılığı bu ülkede yapılan sanatları da oldukça çeşitli hale getirirken özellikle müzik deyince tam bir cennettir bu koca ülke.
Her eyaletinin her köşesinde müzik yapılır, müzisyenler her yerdedir. Fakat bazı kentler var ki bu konuda adeta lokomotif rolündeler.

1 - NEW YORK
Bir çok konuda olduğu gibi Amerika'da müziğin kalbi de yine New York'da atar.  Dünyaca ünlü müzik klüpleri, sayısız konser salonları ve piyasaya sunduğu binlerce ünlü ses ile listenin ilk sırasında yerini alıyor.

2 - LOS ANGELES
Batı yakasının kuskusuz eğlence ve sanat merkezi olan Los Angeles farklı müzikal seslerin her yanı sardığı bir şehir. Grammy Odülleri'nin de burada verilmesi sürpriz değil tabi.

3 - CHICAGO
Blues ve Jazz deyince akıllara tabiki ve hemen Chicago gelir. Bu tarz şarkıları, gecelere karışan saksafon gitar piyano melodileri.. Jazz ve Blues Chicago'nun her şeyidir.
Amerika'nın Müzik Başkentleri
4 - NASHVILLE, Tennessee
Country müziğin beşiği, bu sounda hayran olanların kutsal mabedidir Nashville. Johny Cash desem.. yeter galiba.

5 - AUSTIN, Texas
Kendini "Dünyanın Müzik Başkenti" olarak tanıtan bir şehir Austin. Kendisi kücük ama büyük amerika-birlesik-devletleri.blogspot.com müzik festivallerine ev sahipliği yapan bir kent. Muzikseverler bu şirin kentte asla sıkılmazlar.

6 - ATLANTA, Georgia
Son 20 yilda Hop ve R&B'nin can bulduğu bir merkez haline gelen Atlanta Metal muziğin de etkili coğrafyalarından. Yaratıcı müzisyenler ve bu tarzları sevenler  Atlantayı tek geçerler.

7 - SEATTLE, Washington
Jimi Hendrix, Nirvana, Pearl Jam.. Seattle'in dünyaya sunduğu olağanüstü yeteneklerden ve büyüleyici seslerden sadece bir kaçı.  Kendine özgü canlı müzik barları, gençlerin kendinden gectiği müzik  festivalleri ve farklı havasıyla Seattle da bu listede kendine yer buluyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler