Türkleri neden Çarşamba günü öldürüyorlar?

Türkleri neden Çarşamba günü öldürüyorlar?  


Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün cinayetleri özellikle Çarşamba günleri işlemesinin sebebi nedir?


Almanya'da "Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü" cinayetleri üçlüsü, eylemlerinde İskandinav mitolojisi tanrılarından mı esinlendi? Cinayetlerin çoğunun çarşamba işlenmesi ve mitolojik tanrı Votan’ın sık sık adının geçmesi soru işaretleri oluşturdu. Münih'te devam eden NSU davası kapsamında toplanan yazılı deliller arasında aşırı sağcı grubun “Der Förderturm“ adlı dergisinin 2001 yılına ait bir sayısı da yer alıyor.

Dergide pek çok metinde “Votan'ın imparatorluğu", “Votan'ın dileği“ gibi ifadeler dikkat çekiyor. Çoğu metinse “Votan bizimle“ ya da “Bu bağlamda: Votan için öldürmek“ ifadeleriyle sona eriyor.



Alman Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü Cinayetleri
Bir başka bölümde ise yazarlardan biri, haftanın yedi gününden beşinin İskandinav tanrılarına göre adlandırıldığını ve en önemli günün, baş tanrı Votan'ın günü anlamına gelen Wotanstag (Çarşamba) olduğunu yazıyor. Yazar bunun, İngilizce'de çarşamba anlamına gelen 'wednesday' kelimesinden de anlaşılabileceğini belirtiyor.

Bu derginin okurları arasında Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün üyeleri Beate Zschäpe ve iki suç ortağı Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt da yer alıyordu. Yapılan soruşturmalara göre, üçlü Förderturm dergisine bir mektup ve para yardımı göndermişti.

Örgütün hayatta kalan tek üyesi Zschäpe, şimdi 10 cinayetten yargılanıyor. Bu 10 cinayetten 6'sı ise çarşamba günleri işlenmişti. NSU'nun Köln'deki Keup Caddesi'nde 9 Haziran 2004'te düzenlediği bombalı saldırı da çarşamba gününe denk geliyordu.

Cinayet ve saldırıların sık sık çarşambaya denk gelmesi yetkililerin de dikkatini çekti. Federal Savcı Herbert Diemer, son NSU duruşmalarından birinde “Çarşambanın aşırı sağcı çevrelerde önemli bir rol oynadığını biliyorum“ demişti.

Ancak savcılık resmi olarak cinayetin dini ya da mistik gerekçelerinden bahsetmek istemiyor Savcılık açıklamasında, “suçluların ırkçı ve devlet düşmanlığı zihniyetiyle hareket ettiğine” vurgu yapılıyor.

Ancak bazı davacılar farklı görüşte. NSU'nun Cermen kültüne ilişkin bağları konusunda delil bildirimi dilekçesi vermeye hazırlanıyor. Avukat Yavuz Narin, cinayetlerin aşırı sağcı çevrelere gizli mesaj göndermek amacıyla bilinçli olarak çarşambaları işlendiğini savunuyor. Narin'e göre çarşambanın seçilmesi, 88 rakamının “Heil Hitler” anlamında kullanılmasına benzer bir nitelik içeriyor olabilir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler