Fulbright Bursları Başvurusu

Fulbright Bursları Başvuru Bilgileri. Amerika'da Fulbright Programı

Fulbright Programı'na nasıl başvurulur. Fulbright Bursları şartları nelerdir. Bu bursaların son başvuru tarihleri ne zaman.


Fulbright Programı Amerika
Fulbright Programı, Amerikan Kongresi tarafından 1946’da, 2. Dünya Savaşı bitiminde, eğitimsel ve kültürel değişim yoluyla ülkeler arasında ortak bir anlayış geliştirmek için oluşturulmuştur. Bu yasanın fikir babası olan Senatör J. William Fulbright, bu programı silahlı çatışmaya karşı atılan bir adım olarak görmüştü.

Komisyon, 1949 yılında Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan bir anlaşmanın ardından, TBMM’den 1950 yılında çıkarılan 5596 sayılı yasa çerçevesinde Türkiye’de de faaliyete başladı. Komisyonun bütçesi Türk ve Amerikan hükümetlerince ortaklaşa karşılanır.

Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı öğrenci, araştırmacı ve profesyonellere kültürel değişim programları aracıyla akademik faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için burslar sağlar. Komisyon, aynı zamanda Amerikan Dışişleri Bakanlığı resmi yetkili EducationUSA Danışmanlık Merkezi olduğundan, Amerika’da eğitim almak ya da araştırma yapmak isteyenlere ücretsiz, tarafsız ve tam bilgi aktarımını hedeflemektedir.

Fulbright Programı, Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli burs programıdır. Bu program sayesinde Amerikalı öğrenciler ve sanatçılar dünyanın her yerindeki eşsiz kaynaklardan faydalanabilmekte, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenci, öğretmen ve akademisyenler de Amerika’da eğitim alabilmektedirler. Fulbright Programı, ülkelerin giderek birbirine daha da bağımlı hale geldiği bir dünyada kişilere, kendilerini uluslararası alanda geliştirme fırsatını sunmaktadır. Daha fazla bilgi için Fulbright Türkiye: http://www.fulbright.org.tr/

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler