Amerika'nın En Pahalı 10 Şehri


ABD'deki En Pahalı Şehirler

Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en zengin ülkelerinden birisi,  bu nedenle zaten hayatın pahalı olduğu bir yer. Bir de burada iyi bir şekilde hayat sürebilmek için orta ve üst düzey gelirinizin olması gereken kentler var. Burada en son verilerle beraber; ev kirasından eğitim giderlerine, market alış verişinden yeme icmeye kadar bir çok kriterin ortaya çıkardığı sonuçlara göre Amerika'nın En Pahalı 10 Şehri'ni merak edenlerle paylaşacağız. 

10. Chicago, Illinois
Kendine has kültürü , müziği, yemekleri dikkat çekici tarihi ile ünlü Chicago Amerika'da yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehirlerden biridir ve bu yüzden havaalanı dünyanın en işlek havaalanlarından biridir. 2018 yılında Chicago'yu 58 milyon kişi ziyaret etti.


9. Miami, Florida
ABD'nin en zengin şehirlerinden biri olan Miami sadece Florida Eyaleti'nin degil, tüm dünya zenginlerinin en gözde mekanlarına sahip bir kent. Lüks evler, lüks restaurantlar, lüks arabalarıyla binlerce dolar milyonerinin tatil cenneti Miami'de doğru düzgün yaşayabilmek için iyi bir gelire ihtiyaç var.

Miami
Miami Florida Amerika Birleşik Devletleri

8. Seattle, Washington
Washington Eyaleti'nin en kalabalık şehri olan Seattle ABD'nin en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir. Gelecek yıllarda yüksek teknoloji, dizayn ve bilişim gibi dallarda ABD ortalamasının çok üstünde bir büyüme beklenen Seattle şimdiden günlük hayatin oldukça pahalı olduğu bir yer.

7. Honolulu, Hawaii
Hawaii'nin en büyük şehri ve başkenti olan Honolulu dünyaca ünlü lüks otellere ve villalara ev sahipliği yaparken, Asya ile Amerika'nın tam ortasında olması ile de bir çok zenginin yılın belli bir dönemini geçirmeyi tercih ettigi bir yer. Düşük bir gelirle yaşamak gercekten de çok zor burada.

Honolulu
Honolulu Hawaii Amerika Birleşik Devletleri

6. Washington, Columbia Bölgesi
Beyaz Saray'a ve birçok önemli devlet dairesine ev sahipliği yapan Washington bildiğiniz gibi Amerika Birleşik Devletleri'nin de başkentidir. Şehirde yaşam maliyetini etkileyen en önemli etken çok yüksek ev fiyatları ve kira ücretleridir, yani konut maliyetleridir.


5. Anchorage, Alaska
Anchorage sadece Alaska'nın en kalabalık şehri değil, aynı zamanda eyalet nüfusunun neredeyse yarısı (300 bin) sadece burada yaşamaktadır. Eyaletin tüm zengiliği buradan yönetilmektedir ve bütün bunlar bir araya gelince Anchorage yaşamak icin inanılmaz pahalı bir yer oluyor.

4. Boston, Massachusetts
Massachusetts Eyaleti'nin başkenti Boston yaklaşık 700.000 kişilik bir nüfusa sahiptir ve ABD'nin en eski belediyelerinden biridir. Şehirde yaşamanın maliyeti oldukça yüksektir, zira kent merkezi ve yakın çevresi son yıllarda ülkenin bir çok yerinden oldukça varlıklı ailelerin ve üst düzey şirket yoneticilerinin akınına uğradı.

Boston
Amerika'nın En Pahalı 10 Şehri Boston

3. Oakland, California
Sadece% 32.5 beyaz nüfusu ile, Oakland ABD'de onlarca farklı ırkın bir arada en iyi yaşayabildiği şehirlerinden biri olarak kabul edilir. Bu yüzden çok seçkin insanların ev sahibi olmayı tercih ettiği, butik iş yerleri açmayı hayal ettiği yerler arasinda ilk sıralarda gelmektedir. Bu durum da doğal olarak her seyin fiyatının neredeyse 3-4 katına çıkmasına neden oluyor.



2. San Francisco City, Kaliforniya
Dünyanın en büyük yüksek teknoloji şirketlerinin çoğu San Francisco'nun bulunduğu bölgeden geliyor. Bu da yüksek maaşlı büyük bir nüfus yaratıyor. Bunun yanında amerikabirlesikdevletleri.net yeni konut inşaatı kısıtlamaları nedeniyle kira ve emlak fiyatlarının da son derece yüksek olması bu meşhur kenti yaşamak icin inanılmaz pahalı yapmaktadır.

1 - New York City, New York
New York'un Amerika'nın en pahalı 10 şehri listesi deyince en başında gelmesi kuşkusuz bizi hiç şaşırtmadı. 188 tane dolar milyonerinin, 800 bin kadar çok yüksek gelirlinin yaşadığı ve dunyanın en işlek kentlerinden biri olan New York'a yasamak sıradan vatandaşlar için gerçekten de çok zor.

Kaynaklar:
AmerikaBirlesikDevletleri.Net

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

New Jersey Üniversiteleri

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler