AMERİKALI KADINLAR NEDEN KABA OLUYORLAR


Amerikalı kızlar erkeklere çok kaba davranıyorlar. Bu doğru mu?
Bugüne kadar bu konuda görüşlerini aldığımız bir çok erkek, ki bunların yüzde sekseni farklı ülkeden ve kültürlerden geliyor (içlerinde ABD'de yaşayan da var yaşamayan da) sanki ağız birliği etmişçesine Amerikalı kızların bazen çok kaba olabileceklerini söylüyorlar.

Yanlış sayılmazlar. Hak vermek gerek. Herkesi anlamak lazım. Özellikle Asya ve Latin kökenli kadınlarla karşılaştırınca klasik, ortalama bir Amerikan kadını çoğu zaman ve bir çok noktada kaba imiş gibi gelebilir. Fakat aslında bu kabalık bildigimiz saygısızlık, kötü söz kullanma, aşağılama, naziklikten ve kibarlıktan yoksunluk şeklinde değil genellikle.
Amerikalı kızlarla nasıl konuşulur
Amerikalı sevgili arayanlar iletişime çok önem vermelidir

Amerikalı Kadınlar Neden Bu Kadar Kaba Olabiliyor
Dünya üzerindeki erkeklerin çoğu itaat eden, fazla karşı çıkmayan, her şeye evet diyecek, karşısında fazla dikilmeyecek disiler arar. ABD'de ise çoğunlukla kadınlar hem cok bağımsız ruhludurlar hem de kendilerine güveni yüksektir. Başını kolay eğmez, erkeğin üstünlüğünü kolay kabul etmezler. Bu ruh ve bilinç ile donatılmış Amerikalı bir kız ile tanışınca işte siz de "aaa ne kadar kaba bir kadın" diyorsunuz. Ama merak etmeyin, bu satırları okuduktan sonra onları daha iyi anlayacağınız icin bu kabalık olgusu da ortadan kalkmış olacak. En azından artık bu tür bir hisse kapıldığınızda bugün aslında bugüne kadar alışa geldiğimiz anlamda bir kabalık olmadığını biliyor olacaksınız.

Amerikan Kadınları ve Yabancı Erkeklere Kaba Gelen Davranışları
Çok sık rastlanan ve duyulan bir şeydir; Amerikalı bir kızla çıkıyordum, ne zaman neye "evet, tamam canim, tabi ki sevgilim" diyecek, ne zaman ( bir şeye hayır dedikten sonra) "sanane. canım boyle istiyor" diyecek belli olmuyordu.

Amerikalı kadınların özellikleri
Amerikan kadını hem biraz asidir hemde tutkuludur

Yine buna benzer olarak şunu da bol bol duyarsınız; benim yanımda başka bir erkeğin kıyafetini övüyor. Bana da (mesela gömlek) "bu renk sana uymuyor, şu çocuktaki kazak daha hoş, daha zevkli" diyor.

Kabalık konusunda en çok şikayetçi olunan davranış ise genelde tartışma yaşandığında ortaya çıkıyor aslında. Yukarıda bahsettigimiz gibi, ABD'li kadınlarda yüksek özgüven bazen aşırıya kaçıyor ve bağımsızlığını, erkekten aşağı olmadıgını ispatlama isteği farkında olmadan çok sert konuşmalarına neden oluyor. Bu da erkekleri
 bozuyor tabi.

Bu arada su onemli notu da mutlaka ekleyelim; Biraz dilin (Amerikan aksanı) biraz da kültürel ve çevresel nedenlerle -özellikle de orta ve güney eyaletlerinde ( Tennessee, Utah, Teksas, Arizona, Kansas, Ohio, Wyoming gibi) doğmuş büyümüş- Amerikalı kızlar konuşma tarzları ile kulada da çok kaba bir şekilde konuşuyormuş gibi gelebilir, hele de biraz kızgınsalar, biraz üzülmüşlerse veya bir seyi beğenmiyorlarsa. Bu noktada da yine anlayışla karşılamanız gerekiyor. Kaba bir hava veren konuşmalarının altında size inadına yapılmış bir saygısızlık bulunmuyor aslında.

Örnek davranışlar çoğaltılabilir fakat genelde hemen hemen benzer davranışlardan kaynaklanan Amerikan kızlarının kabalığı kısaca bu şekilde açıklanabilir. Her kültürün insanı farklıdır. Amerika Birleşik Devletleri kızları da böyle işte. Gülünü seven dikenine katlanır, ya da, Gülü sevene dikeni bal çeşmesi olur. Sizde bu duruma nereden baktığınıza, nasıl bir erkek olduğunuza, dünya görüşünüze göre bu güzel özlü sözden birini seçin. Dünyanın bu en güçlü ülkesinden birini bulup aşk yaşamaya karar vermişseniz bazı seyleri göze alacaksınız artık. Amerikalı sevgili bulmak kolaydır da, bir hayat sürmek her erkeğin yapabileceği bir şey değildir.

Amerikalı Sevgili ile Mutluluğun Sırrı
Kaba kadın yoktur, nezaketten anlamayan erkek vardır. Amerika'da yaşayan bir hanım efendinin dünyanın herhangi bir başka yerindeki bayanlardan farkı yoktur aslında. Sadece kültürel ve ekonomik şartlara göre gelişen olaylara, yaşananlara ve en önemlisi de karşısındaki erkeğin tutum ve hareketlerine farklı tepkiler verir insanlar. Biraz anlayış, biraz kadın ruhunun inceliklerini görebilmek ve o hassas noktalara dokunabilmek.. hepsi bu kadar basit aslında. O vakit en güzel, en cekici, en kibar, en ulaşılmaz, yani hayalinizdeki Amerikalı sevgili ile birlikte mutluluk içerisinde yaşar gidersiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler