Amerikan Ordusundaki Kadın Askerler



Amerikan Ordusu Kadın Asker Sayısı
İç savaşın ardından ordusunu çok hızlı bir sekilde toparlayarak kısa zaman içinde dünyanın en güçlü askeri gücünü oluşturan ABD, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından ordusundaki kadın asker sayısını belirli bir oranda sürekli arttırmaktadır. Günümüzde tüm birimlerdeki aktif kadın asker sayısı yaklaşık 200 bindir ve ordunun yaklaşık yüzde 15'ini meydana getirmektedir.

Amerikan Ordusunda Kadın Askerler

Amerika Birleşik Devletleri Donanması Kadın Askerler
Personel ve gemi sayısı bakımından Rusya ve Çin'in gerisinde kalan Amerika deniz kuvvetleri, sahip olduğu teknoloji ve lojistik üstünlüğü sayesinde halen dünyanın en güçlüsüdür. Amerikan donanmasında bugün itibariyle 69 bin kadın asker bulunmaktadır. Ordunun diğer bölümlerinde olduğu gibi ABD Deniz Kuvvetleri de bünyesindeki kadın personel sayısını her geçen yıl artırmaktadır.


Louisiana eyaletinde kadın bir Amiral rütbe değişim törenindeAmerikan Donanması Kadın Komutan

Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri Kadın Askerler
Amerikan iç savaşı sonrası ülkenin tek kara ordusu haline gelen ABD Kara Kuvvetleri bünyesinde erkek askerlerin sayısı çok yüksek olsada bu yılki son katılan genç kızlarla beraber toplam 75 bin kadın asker bulunuyor. Irak'ın işgali ve Afganistan savaşını takip etmiş olanlar hatırlayacaktır, ekranlarda çölde operasyona hazırlanan pek çok değişik yaştan bayan asker görürdük.

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Kadın Askerler
Amerikan'nın tüm düşmanlarına karşı koruduğu askeri üstünlüğünün kuşkusuz en onemli kolu olan ABD Hava Kuvvetleri dünyanın en korkutucu ve başa çıkılamayan hava gücüdür. Yüksek teknoloji kullanımın yaygınlığı ve yenilenme kapasitesinin hızı Amerikayı göklerde rakipsiz bırakmaktadır. İşte bu muhteşem organizasyonda kadın asker sayısı oldukça fazla. Amerikan Hava Kuvvetleri'nin %21'i kadın askerlerden oluşmaktadır ( 51 bin).


Zoe M. Kotnik, ABD'nin ilk Kadın F-16 Komutan Pilotu
ABD Hava Kuvvetleri Kadın Pilot

Amerika Birleşik Devletleri Kadın Deniz Piyadeleri
Amerikan ordusunda yapı ve işleyiş bakımından diğer kuvvet kollarından çok daha farklı bir yere sahip olan Deniz Piyadeleri ülke tarihinde son 300 yılda gerçekleştirilmiş bütün yurtdışı operasyonlar ve savaşlarda en önemli görevleri yerine getirmişlerdir. Vietnam'dan Irak'a heryerde en kritik noktalarda bulunurlar, ABD Deniz Piyadeleri kadın asker sayısı bugun 16 bindir ve bu kuvvetlerin yaklaşık %9'unu oluşturmaktadırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

New Jersey Üniversiteleri

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'da En Çok Zenci Nerede Yaşıyor

Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri - Amerika'daki En Tehlikeli Yerler

Kanada Nerede - Kanada Neresi

Amerika İş İlanları - ABD İş İmkanları

AMERİKA'DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Alaska Nerede - Alaska Amerika'nın Neresinde

Amerika'nın En Büyük Şehirleri - ABD'de En Çok Nüfus Hangi Şehirde?

Amerika'da Kamyon Şöförlüğü İş İlanları

ABD'de İdam Cezasının Olduğu Eyaletler